• Imprimeix

Edificis judicials construïts (Pla d'inversions)

Edificis construïts arran del Pla d'inversions

El 2 d'octubre de 2008 va començar a funcionar el nou edifici judicial de la Bisbal d'Empordà, ubicat al carrer del Teatre Vell, número 12. Acull els quatre jutjats de primera instància i instrucció (un d'ells amb competències de violència sobre la dona) i disposa d'espai suficient per ubicar-hi dos jutjats més. A l'edifici també s'hi ha instal·lat el Registre Civil, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la fiscalia, metges forenses, advocats, procuradors, atenció ciutadana, etc. L'edifici té una superfície construïda de 6.137 metres quadrats i un pressupost de 8.766.912 euros.

Tríptic informatiu

Edifici judicial de la Bisbal d'Empordà

L'11 de juliol de 2011 va entrar en funcionament la nova seu judicial de Berga, situada al carrer Programari lliure, número 5 (abans Pla de l'Alemany, 29). En aquest edifici s'hi ubiquen els dos jutjats actuals i hi ha espai suficient per allotjar-ne un més en un futur. L'edifici té una superfície construïda de 3.738 metres quadrats i l'import de l'obra és de 3.857.991euros.

edifici berga

El 19 de maig de 2008 va entrar en funcionament la nova seu judicial de Cerdanyola del Vallès,  situada al passeig d'Horta, número 19. En aquest edifici s'hi ubiquen els set jutjats actuals i hi ha espai suficient per allotjar-ne dos més en un futur. L'edifici té una superfície construïda de 8.287 metres quadrats i l'import de l'obra és d'onze milions i mig d'euros.

Tríptic informatiu

Cerdanyola del Vallès

Dissenyada pels arquitectes David Chipperfield i Fermín Vázquez,la ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet consta de 8 edificis de diferents colors i alçades construïts en els terrenys de l'antiga caserna de Lepant, entre els termes municipals de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Aquest equipament judicial emblemàtic té una superfície total de 233,345 metres quadrats i ha suposat un cost d'11,5 milions d'euros. Al voltant de 26 milions d'euros es destinen a tecnologies de la informació i la comunicació, i 283,26 milions d'euros, a la construcció.

El 25 de febrer de 2008 va entrar en funcionament l'edifici H de la Ciutat de la Justícia, on s'ubiquen els jutjats de l'Hospitalet de Llobregat. Té una superfície construïda de 10.000 metres quadrats i allotja els 12 jutjats actuals.

El 4 de maig de 2009 va començar el trasllat dels diferents òrgans judicials de Barcelona que s'ubicaran en aquest complex, i ocuparan els edificis I, P, C, F i G, amb una superfície total de 104.660 metres quadrats. 

Tríptic informatiu

Ciutat justícia multicolor

Des del 23 de juliol de 2007 els òrgans judicials de Cornellà de Llobregat estan ubicats en el nou edifici judicial, situat al número 1-3 del carrer de Víctor Pradera, cantonada amb Rius i Taulet, de Cornellà de Llobregat. Aquesta seu també allotjarà el Registre Civil.

Tríptic informatiu

Edifici judicial de Cornellà

Al setembre de 2012 va entrar en funcionament el Palau de Justícia de Girona, ubicat al carrer de Josep M. Lidón Corbí, 1. Amb aquest edifici s'ha posat en funcionament, per primer cop a Catalunya, l'oficina judicial, que s'ha desplegat parcialment a Girona als òrgans situats en aquest equipament (l'Audiència Provincial de Girona, els jutjats socials, els jutjats contenciosos administratius i el de Menors). A l'edifici també hi ha el Servei Comú Processal General, el Servei Comú Processal d’Execució Penal de l’Audiència Provincial i el Servei Comú Processal d'Execució Social i Contenciosa Administrativa (com a part del Servei Comú Processal d’Execució Civil). L'edifici té una superfície construïda de 15.765 m2 i s'ha dut a terme amb un pressupost de 20.219.525 €.
Tríptic informatiu 

palau_justicia_girona

El 29 de juny de 2009 va entrar en funcionament el nou edifici judicial de Granollers, situat al núm. 124 del carrer de Josep Umbert. L'edifici acull els disset jutjats actuals i disposa d'espai addicional per allotjar-ne tres més en un futur. La redacció del projecte i la direcció de l'obra ha estat a càrrec de Buixadé, Margarit i Ferrando, SL. La superfície construïda és de 18.366 metres quadrats i la inversió de l'obra ha estat de 18.173.442 euros.

Tríptic informatiu

Nou edifici judicial de Granollers

El 22 d'octubre de 2007 es va posar en funcionament el nou edifici judicial d'Igualada, que està situat al passeig de Mossèn Jacint Verdaguer, número 113. L'edifici està dissenyat per acollir els quatre jutjats de primera instància i instrucció, i disposa d'espai suficient per ubicar-hi dos jutjats més en un futur. La superfície total construïda és de 4.836 metres quadrats i el pressupost de l'obra és de 6.284.948 euros. Aquest equipament és el sisè que es posa en marxa dins del Pla d'inversions en edificis judicials 2004-2010.

Tríptic informatiu

Edifici dels jutjats d'Igualada

 El 15 d'abril de 2009 va entrar en funcionament el nou edifici judicial de Manresa, situat al carrer Arbonés, 29-39.  L'edifici acull els set jutjats actuals de primera instància i instrucció, el jutjat social i els tres jutjats penals existents.La superfície construïda és de 15.058 metres quadrats i la inversió de l'obra ha estat de 16.077.707 euros.

Tríptic informatiu

Manresa

Des del 8 d'agost de 2007 els jutjats d'Olot desenvolupen la seva activitat en el nou edifici ubicat a la plaça de Can Joanetes, núm. 6. Així mateix, l'adreça secundària és al carrer Mirador, núm. 7. Aquesta seu allotjarà tots els òrgans judicials, el Registre Civil i la fiscalia del partit judicial d'Olot.

Tríptic informatiu

Edifici judicial d'Olot

El 8 d'octubre de 2007 va entrar en funcionament el nou edifici judicial, situat a la plaça de l'Amistat, 1, del Prat de Llobregat. Compta amb espai per als 5 jutjats actuals més una possible ampliació d'un jutjat més. La superfície total construïda és de 5.733 m2 i el pressupost del projecte és de 6.636.436,97 euros. L'edifici judicial acull els jutjats, el Registre Civil, el jutjat de guàrdia, la fiscalia, la clínica medicoforense i la biblioteca, entre altres dependències per a professionals, tècnics i ciutadania.

Tríptic informatiu

El Prat de Llobregat

El 24 de setembre de 2007 va entrar en funcionament el nou edifici judicial de Sant Boi de Llobregat, situat al carrer de Carles Martí, 2-4. L'edifici acull els quatre jutjats actuals de primera instància i instrucció, i disposa d'espai addicional per allotjar dos jutjats més en un futur. La superfície construïda és de 5.513 metres quadrats i la inversió de l'obra ha estat de 5.716.179 euros. Es tracta del quart edifici del Pla d'inversions en edificis judicials 2004-2010 que es posa en marxa.

Tríptic informatiu

Edifici dels jutjats de Sant Boi de Llobregat

Des de final de setembre de 2008 els jutjats de Santa Coloma de Gramenet són al passeig de Salzereda, 15-18. L'edifici acull els sis jutjats de primera instància i instrucció (el núm. 6 especialitzat en violència sobre la dona), el Registre Civil, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per al Deganat, la fiscalia, metges forenses, advocats, procuradors i tècnics. Compta amb espai disponible per a ampliacions fins a nou jutjats. La superfície construïda és de 7.559,28 metres quadrats i el pressupost previst de l'obra és d'11.032.463,53 euros.

Tríptic informatiu

Edifici judicial de Santa Coloma de Gramenet

El nou Palau de Justícia de Terrassa, que va entrar en funcionament el 9 de febrer de 2009, està situat a la rambleta del Pare Alegre, 112, en un terreny de 4.248 m2, cedit per l’Ajuntament de la Terrassa. Està dissenyat per acollir els 16 jutjats actuals i compta amb espai disponible per a futures ampliacions. El nou edifici judicial compta amb 16.141,39 m2 construïts i el seu pressupost és de 18.665.366,63 euros.

Tríptic informatiu

Nou edifici judicial de Terrassa

El 2 de febrer de 2009 va entrar en funcionament la nova seu judicial del Vendrell, situada al carrer Francesc Riera, número 13. En aquest edifici s'hi ubiquen els vuit jutjats actuals i hi ha espai suficient per allotjar-ne dos més en un futur. L'edifici té una superfície construïda de 10.130 metres quadrats i l'import de l'obra és de 12.612.359 euros.

Tríptic informatiu

Nou edifici judicial del Vendrell
El nou equipament, que va entrar en funcionament durant el març de 2010, està situat a la plaça Mossèn Joan Caseny, s/n, de Vielha e Mijaran, capital de la Vall d’Aran. Té una superfície construïda de 592 m2 i un cost d’obra aproximat de 536.263 euros.
L'edifici acull el Jutjat de Primera Instància i Instrucció amb la sala de vistes i també el Registre Civil, les dependències per a la fiscalia, els metges forenses, els advocats i procuradors, els equips tècnics, l’arxiu i la zona de detinguts.
Pel que fa a noves tecnologies, disposa d’eines per a la informatització dels registres i el repartiment d’assumptes, connexió amb diferents bases de dades, així com videoconferència i enregistrament de judicis i declaracions.
Els arquitectes són Efrén Conde Rosales i Gemma Fresco, i l’empresa adjudicatària de les obres és Construccions Torca SA.

Tríptic informatiu en català 
Tríptic informatiu en aranès
edifici vielha

Des del 16 de juliol de 2007 els òrgans judicials de Vilafranca del Penedès estan ubicats en el nou edifici, situat al número 10 de l'avinguda d'Europa, al barri de la Girada. Aquesta seu també allotja el Registre Civil de Vilafranca del Penedès.

Tríptic informatiu

Vilafranca

El 26 de novembre de 2007 va entrar en funcionament la nova seu judicial de Vilanova i la Geltrú, situada a la ronda Ibèrica, número 175. En aquest edifici s'hi ubiquen els onze jutjats actuals i hi ha espai suficient per allotjar-ne quatre més en un futur. L'edifici té una superfície construïda de 7.631,27 metres quadrats i l'import de l'obra és de 8.921.555,29 euros.

Tríptic informatiu

Edifici judicial de Vilanova i la Geltrú
Data d'actualització:  11.07.2011