• Imprimeix

La Ciutat de la Justícia informa del dret de fer servir el català

La Generalitat, en col·laboració amb les institucions representatives dels col·legis professionals de l'àmbit jurídic, fa difusió del dret de la ciutadania d'usar el català.

14/03/2017 09:03
El català als jutjats
Tu tries la llengua

En el marc de la campanya sobre el dret de fer servir el català a la Justícia, s’ha instal·lat a la Ciutat de la Justícia un plafó informatiu sobre els drets lingüístics dels ciutadans davant la justícia i amb diversos professionals. En aquest plafó es ressalta que:

Als jutjats:  

  • Pots presentar tots els escrits en català.
  • Pots expressar-te en català en les declaracions orals.
  • Pots demanar tota la documentació oficial del procediment en català.
  • No et poden demanar la traducció d'un document presentat en llengua catalana.
  • No has de patir retards per raó de la llengua emprada 

Als registres, les inscripcions i les certificacions també es poden fer en català.

Els documents públics, els pots demanar en català.

Així mateix, s'ha distribuït als edificis judicials uns dispensadors de fullets amb material de la campanya En català també és de llei  com a continuïtat de l’exposició itinerant que s’ha instal·lat a diferents partits judicials de Catalunya i seus dels col·legis professionals.

Aquesta informació és fruit de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i les institucions representatives dels col·lectius professionals de l'àmbit jurídic, advocats, procuradors, graduats socials, registradors i notaris. Tota la informació sobre la campanya és al web En català també és de llei.

El Departament de Justícia posa a disposició de la ciutadania i els professionals, informació, normativa legal i documentació relativa a la llengua catalana en l'àmbit de la justícia