• Imprimeix

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi la metgessa forense, Anna Hospital, i els col·legis d'advocats de Figueres i Mataró

12/04/2017 08:04

El Govern de la Generalitat de Catalunya en la sessió d'ahir, dimarts dia 11 d'abril, va acordar distingir amb la Creu de Sant Jordi 2017 la Dra. Anna Hospital Ribas, metgessa forense de Girona, i els col·legis professionals d'advocats de Figueres i Mataró. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

La Dra. Anna Hospital Ribas és metgessa forense de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya a Girona i un referent en el camp de l'odontologia forense. És especialista en identificació de cadàvers en catàstrofes amb víctimes múltiples a través de les anàlisis odontològiques. Ha participat en els equips del Departament de Justícia que han intervingut en la identificació dels cadàvers del Tsunami a Tailàndia (2004); dels atemptats terroristes a Madrid i Tel Aviv (2005); de l’accident ferroviari de Castelldefels (2010); del cas Germanwings als Alps francesos (2015), i de l’accident d’autocar de Freginals (2016). La seva tasca ha combinant el rigor tècnic amb la qualitat humana. Anna Hospital també va ser guardonada, en l'acte de celebració del Dia de la Justícia del desembre passat, amb la medalla d’honor pels serveis excepcionals a la justícia.

Així mateix, el Govern també va acordar distingir l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Figueres, el segon més antic de Catalunya, fundat al 1841, i l'Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, que enguany celebra el 150è aniversari de la seva constitució. 

Més informació