• Imprimeix

Alumnes d'arxivística i gestió de documents de la UAB visiten l'arxiu de la Ciutat de la Justícia

05/06/2018 08:06
visita alumnes arxivística

Els arxius central i territorial de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet reben avui la visita dels alumnes de primer curs de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Els estudiants faran un recorregut per les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia per conèixer la distribució dels jutjats i dels arxius de gestió, els dipòsits i les àrees de treball, on els mostraran les sèries documentals més representatives així com documentació amb especial interès històric.

Així mateix, se'ls farà una breu introducció sobre les característiques generals de la Xarxa d'Arxius Judicials de Catalunya, amb especial atenció als centres d'arxiu de la Ciutat de la Justícia. Els alumnes coneixeran en primera persona quin és el circuit documental, els sistemes informàtics de la gestió documental i la importància de la implementació efectiva del document electrònic en la gestió documental.

La visita acabarà amb una anàlisi dels fons documentals com a instrument de recerca i que constitueixen part del patrimoni documental.