• Imprimeix

Pla de voluntariat lingüístic

Aquesta iniciativa pretén fomentar la interrelació, la coneixença i el diàleg entre persones voluntàries que volen compartir unes hores de conversa en català i persones aprenents que volen practicar aquesta llengua.

Es tracta d'invertir desinteressadament tot just deu hores de lleure per parlar, en el context que es triï, amb la parella lingüística que més s’adigui a les opcions escollides en el full d’inscripció, per practicar l’ús del català, adquirir-hi fluïdesa i incorporar-lo naturalment a les activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Ser voluntari implica comprometre's a dedicar 10 hores (durant un mínim de 10 setmanes), d'una manera altruista, a conversar sempre en català amb una persona que estigui aprenent-lo.
Ser aprenent implica comprometre's a dedicar 10 hores (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb una persona voluntària. L'aprenent ha de parlar ja una mica en català per poder-se inscriure en el programa. L'aprenent no rebrà, però, classes de català.

Les parelles lingüístiques es trien d'acord amb les dades que consten en el formulari d'inscripció, on s'indica la disponibilitat horària, el lloc de residència, l'edat, les afeccions, etc.

La parella es presenta en l'acte d'inauguració. Les trobades es fan en el lloc que decideixi la parella.

Del que les parelles prefereixin: de coses quotidianes, de l'actualitat, de llibres, de pel·lícules, de viatges, etc. No es tracta de fer una classe de llengua, sinó de mantenir una conversa en català.
Les parelles es poden trobar on els sembli millor (en un bar, en un centre cívic, en una plaça, etc.) i a la franja horària que els vagi més bé.

La inscripció és oberta fins al 15 de febrer de 2016. Cal emplenar la butlleta corresponent i fer-la arribar personalment a les oficines del servei lingüístic que correspongui o per correu electrònic a:

Data d'actualització:  02.02.2016